Výživa a učební návyky studentů na středních ekonomických školách v ČR - Jakešová, Eliška (2021)
Bakalářská práce se zabývá zdravou výživou a učebními návyky studentů na středních ekonomických školách v České republice. První teoretická část vymezuje především hlavní pojmy související s výživou a jejími jednotlivými složkami. Druhá část se soustředí na učební styly a činitele ovlivňující proces učení. Praktická část, na základě dotazníkového šetření, zkoumá, jak se stravují čeští středoškoláci, co vnímají pod pojmem zdravá výživa a jakým způsobem dosahují efektivních výsledků učení prostřednictvím svých učebních návyků. Cílem práce je zjistit, zda strava jako celek dokáže ovlivnit produktivitu a motivaci studenta při studiu, a následně doporučit možnosti pro zlepšení.