Pojistné podvody - Tranová, Nguyet Linh; Daňhel, Jaroslav, 1943-2025; Štok, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Obsahem diplomové práce je téma pojistných podvodů. Úvodní část zkoumá problematiku z teoretického hlediska, vysvětluje pojem pojistný podvod v rámci legislativy České republiky a popisuje členění na jednotlivé typy. Další kapitoly se věnují tématu z pohledu pachatelů včetně příčin páchání podvodu a z pohledu pojistitelů, jakými způsoby proti pojistným podvodům bojují. Empirická část práce se zaměřuje na statistickou a ekonometrickou analýzu vývoje prokázané hodnoty odhalených pojistných podvodů v letech 2007-2020. Pomocí ekonometrického modelování v programu EViews je zvolen nejvhodnější model jako základ prognózy pro roky 2021 a 2022. Závěr práce se zabývá interpretací dílčích zjištění provedených analýz.
Vedoucí práce: Jaroslav Daňhel
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses