Duration a konvexita u portfolia dluhopisů - Kárníková, Kateřina; Radová, Jarmila; Tomek, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Úkolem první části diplomové práce na téma „Duration a konvexita u portfolia dluhopisů“ je seznámit čtenáře se základní charakteristikou dluhopisů, s různými typy těchto cenných papírů a výpočtem jejich ceny. S oceňováním dluhopisů jsou úzce spjaty i různé druhy měr výnosnosti a konstrukce výnosových křivek, jimž jsou věnovány navazující kapitoly. Dále se práce zabývá měřením úrokového rizika pomocí durace a konvexity. V závěrečné části jsou získané poznatky využity ve výpočetních příkladech imunizace portfolia a ocenění současného státního dluhopisu České republiky.
Vedoucí práce: Jarmila Radová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finanční inženýrství [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses