Nelegální činnosti v bankovní sféře - Nguyenová, Kim Quyen; Musílek, Petr, 1965-; Chval, David; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na nelegální praktiky v oblasti bankovnictví. Práce uvádí a líčí trestné bankovní aktivity s menšími dopady na bankovní instituce ve srovnání s ostatními nelegálními aktivitami v bankovnictví a také sofistikovanější podvodné činnosti, jako je praní špinavých peněz a insider trading. Zpočátku je problematika popsána a vysvětlena v teoretickém pojetí. Zabývá se práce příslušnými úřady a právními předpisy, které regulují a dohlíží na fraudulentní jednání v bankovním sektoru. Dále pojednává o preventivních opatření proti těmto činnostem. Praktická část práce se věnuje porovnání problematiky v České republice a v Nizozemí s využitím veřejně dostupných dat.
Vedoucí práce: Petr Musílek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses