Zaměstnávání těhotných žen - Anderšová, Marie (2022)
Hlavním cílem předkládané diplomové práce je identifikace mezer v právní úpravě pomocí kritéria předvídatelnosti rozhodnutí soudu, následné zhodnocení a představení úvah de lege ferenda. První část práce je věnována rešerši a představení právní úpravy týkající se problematiky zaměstnávání těhotných žen. Druhá a třetí část práce je výzkumná, druhá zahrnuje soudní rozhodnutí českých soudů a třetí se věnuje soudním rozhodnutím SDEU. Ve druhé části je připojeno stanovisko ombudsmana k podnětu, jehož téma doplňuje zkoumanou problematiku. Pro dosažení cíle byly využity metody analýzy a komparace. V závěru jsou představeny výsledky výzkumu. V případě identifikace mezer v právní úpravě jsou prezentovány úvahy de lege ferenda.