Zaměstnávání těhotných žen - Anderšová, Marie; Grmelová, Nicole, 1975-; Tomčiak, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2022)
Hlavním cílem předkládané diplomové práce je identifikace mezer v právní úpravě pomocí kritéria předvídatelnosti rozhodnutí soudu, následné zhodnocení a představení úvah de lege ferenda. První část práce je věnována rešerši a představení právní úpravy týkající se problematiky zaměstnávání těhotných žen. Druhá a třetí část práce je výzkumná, druhá zahrnuje soudní rozhodnutí českých soudů a třetí se věnuje soudním rozhodnutím SDEU. Ve druhé části je připojeno stanovisko ombudsmana k podnětu, jehož téma doplňuje zkoumanou problematiku. Pro dosažení cíle byly využity metody analýzy a komparace. V závěru jsou představeny výsledky výzkumu. V případě identifikace mezer v právní úpravě jsou prezentovány úvahy de lege ferenda.
Vedoucí práce: Nicole Grmelová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses