Analytika v reálném čase ve farmaceutickém průmyslu - Veverka, Stanislav; Gála, Libor, 1965-; Haberzettl, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2022)
Analytika dat v reálném čase se v posledních letech stala klíčovým způsobem, jak zpracovávat data a v co nejkratším čase na ně reagovat. Tato diplomová práce řeší problematiku analytiky v reálném čase ve farmaceutickém průmyslu, který má k dispozici velké množství dat s potenciálem tato data zpracovávat rychlejším způsobem. Cílem byl návrh komponentní architektury, která reflektuje požadavky podniku. Stěžejním bodem byl návrh obecné architektury, která probíhala analýzou literární rešerše. Navrhovaná obecná architektura byla poté použita pro identifikaci případů užití a vyplývajících požadavků na jednotlivé komponenty architektury. Identifikací případů užití a požadavků na analytiku v reálném čase podniku bylo možné vytvořit komponentní architekturu, která pomáhá farmaceutickému podniku efektivněji nakládat s daty. V poslední části práce jsou popsány technologie, které lze použít pro podporu navrhované architektury. Použitou metodiku v této práci lze použít jako vodítko při návrhu komponentní architektury v jiných podnicích, které identifikují potřebu zpracovávat data v reálném čase.
Vedoucí práce: Libor Gála
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses