Komunikační strategie krušnohorské hřebenovky - Kantková, Kristýna (2022)
Komunikační strategie je nedílnou součástí marketingu firem, podniků a institucí nejen v cestovním ruchu. Rozložení množství turistů v destinacích lze v dnešní době ovlivnit správnou marketingovou komunikací. Tato práce si klade za cíl sestavit komunikační strategii pěší trasy, konkrétně krušnohorské hřebenovky v Ústeckém kraji. V teoretické části práce je provedena syntéza relevantní literatury. Praktická část práce obsahuje případové studie provedené na čtyřech vybraných pěších trasách a vlastní návrh komunikační strategie krušnohorské hřebenovky. Tento návrh zahrnuje cíle komunikace, popis cílové skupiny a marketingového sdělení, volbu komunikačního mixu a časový plán. Práce bude využita Klubem českých turistů a Obecně prospěšné společnosti České Švýcarsko, kteří jej použijí jako podklad pro svou další činnost během komunikace Hřebenovky ve své oblasti.