Cestovní ruch u vodní nádrže Orlík ve vztahu k zhoršující se kvalitě vody v průběhu sezóny - Kafková, Kateřina (2022)
Orlická přehrada vznikla v roce 1961 na pomezí Jihočeského a Středočeského kraje. Její zatopení zásadně změnilo ráz krajiny a otevřelo nové možnosti v cestovním ruchu. V současné době se ale destinace potýká s problémem eutrofizace vody, který omezuje cestovní ruch v jeho hlavní sezóně. Cílem diplomové práce je na základě analýzy primárních a sekundárních dat porovnat konkurenceschopnost destinace, segmentovat její návštěvníky a následně navrhnout další rozvoj destinace s ohledem na zhoršující se kvalitu vody v průběhu sezóny. Klíčové analýzy dat jsou multikriteriální analýza a segmentační analýza.