Cestovní ruch u vodní nádrže Orlík ve vztahu k zhoršující se kvalitě vody v průběhu sezóny - Kafková, Kateřina; Vaníček, Jiří, 1944-; Jarolímková, Liběna; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2022)
Orlická přehrada vznikla v roce 1961 na pomezí Jihočeského a Středočeského kraje. Její zatopení zásadně změnilo ráz krajiny a otevřelo nové možnosti v cestovním ruchu. V současné době se ale destinace potýká s problémem eutrofizace vody, který omezuje cestovní ruch v jeho hlavní sezóně. Cílem diplomové práce je na základě analýzy primárních a sekundárních dat porovnat konkurenceschopnost destinace, segmentovat její návštěvníky a následně navrhnout další rozvoj destinace s ohledem na zhoršující se kvalitu vody v průběhu sezóny. Klíčové analýzy dat jsou multikriteriální analýza a segmentační analýza.
Vedoucí práce: Jiří Vaníček
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses