Prístup Číny k riešeniu globálnych environmentálnych problémov v kontexte cieľa udržateľného rozvoja SDG 14 - ochrana morí a oceánov - Poláková, Emma; De Castro, Tereza; Smělá, Monika; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2022)
Táto bakalárska práca si kladie za cieľ zmapovať a zhodnotiť prístup Číny v kontexte jedného zo sedemnástich cieľov udržateľného rozvoja – SDG 14, ktorý sa zaoberá ochranou morí, oceánov a ich ekosystémov. Teoretická časť predstavuje úvod do environmentálnej politiky a vymedzuje základné pojmy ako environmentálna politika, životné prostredie a udržateľný rozvoj. Následne je v teoretickej časti priblížený vývoj, ktorý predchádzal vzniku Agendy 2030 spolu s predstavením sedemnástich SDGs s najväčším dôrazom na SDG 14. Posledná časť teoretickej časti sa venuje environmentálnej politike Číny vrátane Päťročných národných plánov. V praktickej časti je skúmaný prístup Číny v rámci troch vybraných podcieľov SDG 14 zameraných na rybolov a znečisťovanie morí a oceánov z činností na pevnine.
Vedoucí práce: Tereza De Castro
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses