Dopady práce z domova během pandemie COVID-19 na zaměstnance a zaměstnavatele - Vargová, Michaela; Kaczor, Pavel; Pospíšil, Jan, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2022)
Diplomová práce se zabývá problematikou práce z domova během pandemie COVID-19, kdy se postupně z benefitu v podobě Home Office stala nutnost pro každodenní fungování některých zaměstnanců. Cílem diplomové práce je zjištění dopadů jednotlivých zaváděných vládních opatření v souvislosti s pandemií COVID-19 na zaměstnance a zaměstnavatele. Pro naplnění cíle je kromě rešerše literatury využito kvantitativní a kvalitativní šetření ve vybrané bankovní organizaci zkoumající konkrétní dopady na její zaměstnance a na ni samotnou. Diplomová práce přinesla zjištění, že pro zaměstnance i zaměstnavatele je v krizové době stěžejní komunikace, finanční a materiální podpora zaměstnanců a s ní související vhodná alokace zdrojů zaměstnavatele. Zároveň práce ukázala, že si zaměstnanci při práci z domova zachovávají svou produktivitu a že fluktuace vybraného zaměstnavatele během pandemie COVID-19 byla nižší než ve stanoveném srovnávacím období.
Vedoucí práce: Pavel Kaczor
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses