Personální marketing v CR v postcovidové době - Semrádová, Kateřina; Žufan, Jan; Kvítková, Zuzana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2022)
Cílem diplomové práce je zanalyzovat komunikaci a využití personálního marketingu zaměstnavatelů působících v odvětví cestovního ruchu na trhu práce v období "postcovidového oživení". Teoretická část seznamuje čtenáře s hlavními činnostmi personální práce, marketingovým a personálním mixem a externím personálním marketingem. Dále se teoretická část věnuje především důležitosti budování značky zaměstnavatele na trhu práce a také popisuje aktuální statistická data v odvětví cestovního ruchu. V poslední části je především porovnáván rok 2019, 2020 a 2022 z hlediska příjezdového a domácího cestovního ruchu, počtu přenocování a zaměstnanosti v odvětví cestovního ruchu a je zde také nastíněn trend aktuálního vývoje cestovního ruchu po pandemii COVID-19. Pro praktickou část diplomové práce byl použit kvantitativní výzkum a data byla sbírána pomocí strukturovaných písemných či osobních rozhovorů. Analýza dat ukázala, že mezi nejvyužívanější komunikační kanály ze strany zaměstnavatelů se řadí především sociální sítě a pracovní portály. Velká část zaměstnavatelů působících v cestovním ruchu se také pokouší budovat dobrou pověst zaměstnavatele skrze šíření pozitivních recenzí svých aktuálních zaměstnanců, kteří mohou přivést nové potenciální uchazeče. Jako hlavní změna na trhu práce v tomto odvětví v porovnání s rokem před počátkem pandemie COVID-19 byl identifikován nedostatek uchazečů o práci, kteří zároveň v případě zájmu mají vyšší mzdové požadavky a zajímá je především stabilita a jistota zaměstnání. Ačkoliv většina ze zaměstnavatelů v tomto období bojuje s nedostatkem zaměstnanců a uchazečů, nemají snahu provést změnu v procesu náboru nových zaměstnanců.
Vedoucí práce: Jan Žufan
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses