Vztah návštěvníků destinace k certifikovaným regionálním produktům (Orlické hory) - Tejklová, Kristýna (2022)
Práce se zabývá certifikací regionálních produktů v Orlických horách. Cílem práce je zjistit, jak návštěvníci a místní obyvatelé vnímají regionální produkty certifikované Asociací regionálních značek ve vybraném regionu. Součástí práce je i zjištění, jak je certifikace vnímána samotnými výrobci, kteří značku pro své výrobky používají. Pro získání dat od spotřebitelů i výrobců byla použita metoda dotazníkového šetření. Teoretická část práce se zabývá systémem značení Asociace regionálních značek a samotnou značkou Orlické hory – originální produkt®. Součástí je také další značení, které se používá v České republice, ale i v dalších evropských zemích. Praktická část se zabývá výsledky šetření. Na základě výsledků bylo zjištěno, že propagace značky je nedostatečná. Následně byla navržena opatření a doporučení pro zlepšení fungování systému značení.