Vztah návštěvníků destinace k certifikovaným regionálním produktům (Orlické hory) - Tejklová, Kristýna; Jarolímková, Liběna; Bejdáková, Blanka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2022)
Práce se zabývá certifikací regionálních produktů v Orlických horách. Cílem práce je zjistit, jak návštěvníci a místní obyvatelé vnímají regionální produkty certifikované Asociací regionálních značek ve vybraném regionu. Součástí práce je i zjištění, jak je certifikace vnímána samotnými výrobci, kteří značku pro své výrobky používají. Pro získání dat od spotřebitelů i výrobců byla použita metoda dotazníkového šetření. Teoretická část práce se zabývá systémem značení Asociace regionálních značek a samotnou značkou Orlické hory – originální produkt®. Součástí je také další značení, které se používá v České republice, ale i v dalších evropských zemích. Praktická část se zabývá výsledky šetření. Na základě výsledků bylo zjištěno, že propagace značky je nedostatečná. Následně byla navržena opatření a doporučení pro zlepšení fungování systému značení.
Vedoucí práce: Liběna Jarolímková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses