Diplomacie World Jewish Congress jako nestátního aktéra mezinárodních vztahů - Nechvátalová, Anita; Zemanová, Štěpánka, 1975-; Druláková, Radka, 1973-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2022)
Antisemitismus a násilí proti židovským komunitám dlouhodobě hrozivě narůstá a odborné studie uvádí důkazy největšího nárůstu projevů antisemitismu formou urážek, útoků nebo napadení za posledních několik let. Proto je tématem mé diplomové práce zhodnocení diplomatických aktivit a činností Světového židovského kongresu (World Jewish Congress, WJC) jakožto nestátního aktéra mezinárodních vztahů za použití analýzy SWOT, který je neziskovou organizací s celosvětovou působností, mezi jejíž hlavní aktivity patří boj proti antisemitismu, popírání holocaustu a podpora a ochrana židovských komunit. Cílem práce je identifikace silných a slabých stránek, příležitostí a hrozeb v této organizaci.
Vedoucí práce: Štěpánka Zemanová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia a diplomacie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses