Teorie her v Bridži - Vajda, Tomáš; Chrobok, Viktor; Macura, Milan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2022)
Tato diplomová práce se zabývá srovnáním vybraných licitačních systémů karetní hry Bridž. Cílem práce je jednak nalezení systému, který bude dosahovat nejlepších výsledků a jednak i poskytnutí rad a doporučení případným začínajícím hráčům. Pro tyto účely je hra a její části nejprve popsána a následně jsou jednotlivé systémy a jejich variace porovnány proti sobě pomocí simulací v programu Q-plus Bridge 15. Výsledky těchto simulací jsou následně vyhodnoceny v programu MS Excel, dle popsaných způsobů hodnocení. Na tyto výsledky je následně aplikována metoda pořadí reprezentující četnost jednotlivých způsobů hodnocení. Práce dospěla k závěru, že nejlepším systémem z uvažovaných je verze systému Standard s alternativním počítáním bodů a implementovanými konvencemi.
Vedoucí práce: Viktor Chrobok
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonometrie a operační výzkum [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses