Ubytování jako atraktivita cestovního ruchu na Jižní Moravě - Fusková, Anna; Vaníček, Jiří, 1944-; Bejdáková, Blanka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2022)
Cílem bakalářské práce je popsání nových ubytovacích trendů a vyhodnocení potenciálu jejich rozvoje na Jižní Moravě. V důsledku rychle se měnící doby účastníci cestovního ruchu mění své priority a nároky na ubytování. Poptávají nové produkty, od kterých očekávají novou přidanou hodnotu (např. zážitek). Bakalářská práce je rozdělena na část teoretickou a praktickou. První kapitola teoretické části se zabývá cestovním ruchem, kde je popsána motivace účasti a atraktivita v cestovním ruchu. Druhá kapitola se zaměřuje na trh cestovního ruchu, produkt, poptávku a poptávkové trendy. Kategorizace, klasifikace ubytovacích zařízení jsou popsány v kapitole třetí. Následující čtvrtá kapitola se věnuje trendům v ubytovacích zařízení rozdělených podle určitých atributů. Poslední kapitola teoretické části popisuje Jihomoravský kraj, ubytování v kraji a konkrétní ubytovací trendy na Jižní Moravě. Druhá část je praktická, složena z dotazníku a hloubkových rozhovorů. Tato část je zakončena shrnutím výsledků získaných z dotazníkového šetření a hloubkových rozhovorů.
Vedoucí práce: Jiří Vaníček
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses