On-line nakupování potravin v ČR (srovnání Švédska a Česka) - Stavrovský, Michal; Procházka, Petr; Sadílek, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2022)
Tématem této bakalářské práce je rychle se rozvíjející odvětví elektronického obchodu a online nakupování potravin. Práce se zabývá těmito oblastmi na dvou rozdílných trzích, a to na českém a švédském trhu. Cílem práce bylo srovnat tyto dva trhy v těchto oblastech a srovnat postoje švédských a českých spotřebitelů k online nakupování potravin. Úvodní kapitola se věnuje oblasti elektronického obchodu, jeho klasifikaci a vývoji. Další kapitola představuje oblast online nakupování potravin a její postavení v rámci e-commerce. Následně jsou popsány a srovnány trhy e-commerce v jednotlivých zemích. V praktické části jsou analyzovány postoje českých a švédských spotřebitelů k online nakupování potravin. Data o postojích švédských a českých zákazníků byly získány prostřednictvím dotazníkového šetření v obou zemích.
Vedoucí práce: Petr Procházka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses