Česká filharmonie v praxi kulturní diplomacie ČR - Palatá, Kristýna (2022)
Česká republika, jakožto malý stát má omezené možnosti při uplatnění moci. Co se týče kulturního dědictví, je ale velmi bohatou zemí, která je považována za jedno z nejdůležitějších kulturních a historických center Evropy. Tato bakalářské práce se zabývá aktivitami České filharmonie, českého orchestru, který patří mezi světovou špičku. Jeho aktivity zkoumá jako součást strategie kulturní diplomacie ČR. Cílem práce je zjistit, konkrétně jakými aktivitami přispívá Česká filharmonie ke zlepšování dobré pověsti státu.