Ekonomické a právní aspekty elektronického obchodu v mezinárodním podnikání - Šafář, Martin; Boháček, Martin, 1947-; Votava, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2022)
V této bakalářské práci bych se chtěl věnovat tématu e-commerce a jeho využití v praxi. V posledních letech můžeme sledovat trend růstu e-commerce a obchodování prostřednictvím internetu. Za urychlení tohoto procesu také vděčíme celosvětovému vývoji v posledních dvou letech. Díky pandemii, která postihla celý svět, lidé neměli často jinou možnost než se přizpůsobit a přejít z nákupu v kamenných prodejnách na internet. Z tohoto důvodu se v současnosti z e-commece stává nejoblíbenější formou nakupovaní. V teoretické časti bych se chtěl věnovat obecnému vymezení tématu e-commerce, dále také specifickým business modelům a rád bych rozvinul také oblast informací pojednávajících o ochraně digitálních trhů. Následně praktická část by byla založena na vyhodnocení porovnání přístupů a rozlišných obchodních modelech internetových tržišť: Alza/Amazon/Aliexpress. Chtěl bych zhodnotit jejich obchodní strategie, platební, logistické a celkové možnosti spolu s navržením zlepšení postavení společnosti Alza.cz na trhu.
Vedoucí práce: Martin Boháček
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses