Důvody růstu ženského podnikání v letech 2010-2020 - Chalupská, Veronika (2022)
Diplomová práce se zabývá důvody růstu ženského podnikání v letech 2010-2020. Hlavním cílem práce je identifikace důvodů, proč ženy více samy zakládají společnosti a zhodnocení, ve kterých oborech ženy podnikají nejvíce. V teoretické části práce je vymezena historie ženského podnikání a vyvíjející se podnikatelské trendy související s důvody růstu ženského podnikání. V praktické části práce je prostřednictvím metodiky dotazníkového šetření zkoumáno, z jakých důvodů ženy zakládají společnosti, v jakých odvětví a co vnímají jako překážky.