Analýza trhu cestovních kanceláří a agentur Běloruské republiky v porovnání s Českou republikou - Litvinenka, Darya; Chaloupková, Kateřina; Petrů, Zdenka, 1953-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2022)
Bakalářská práce se zabývá zkoumáním trhu cestovních kanceláři a agentur ve zvolených republikách – Bělorusku a Česku. Hlavním cílem práce je provést rešerši a následnou komparaci hlavních ekonomických ukazatelů na trhu cestovních kanceláři v posledních letech. Zaměřit se na porovnání příslušné legislativy, právními předpisy které se řídí subjekty působící na trhu cestovního ruchu ve zvolených zemích. Práce se děli na část teoretickou a praktickou. V teoretické části se čtenář seznámí s hlavními pojmy a definicemi, které se tykají činnosti cestovních kanceláří a agentur. Druhá, tedy praktická část, se zabývá bezprostředně analýzou ekonomických ukazatelů jako je počet subjektů na trhu, marže cestovních kanceláři, počet zaměstnanců, vymezeni oblíbených destinací. Praktická část se tyká definování zákonů, které upravují podnikaní na trhu cestovních kanceláři v Běloruské a České republice, důraz je kladen na ochranu spotřebitele. Přínosem práce je celkové zhodnoceni výsledků, kterých dosáhly cestovní kanceláři v posledních letech a návrhy inspirace pro bělorusky trh organizovaného cestovního ruchu po vzoru České republiky.
Vedoucí práce: Kateřina Chaloupková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses