Ekonomický potenciál projektu Eden v Karviné - Bláhová, Tereza (2022)
Projekt Eden Silesia představuje založení výzkumného a vzdělávacího pracoviště pro vědecké a turistické účely na Karvinsku v Moravskoslezském kraji. Principem projektu je výstavba skleníků výzkumného a vzdělávacího parku, který se bude věnovat výzkumu přeměny území postiženého těžbou pro další využití, krajinotvorbou a ekologickým zemědělstvím. Projekt by měl být realizován na území města Karviná v rámci Operačního programu Spravedlivá transformace 2021–2027. Důležité je stanovit přínosy a dopady plynoucí z jeho realizace na různé oblasti. Zjištění přínosů projektu Eden Silesia proběhne na základě hodnocení ekonomického potenciálu.