Evropská právní regulace umělé inteligence a její aplikace - Povejšil, Tomáš; Gongol, Tomáš; Tomčiak, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2022)
Tato diplomová práce hodnotí dopad návrhu nařízení EU o regulaci umělé inteligence (akt o umělé inteligenci) do české legislativy i aplikační praxe a také porovnává právní regulaci v EU, USA a Číně. Metodami práce jsou analýza a komparace právních norem a analýza veřejných dokumentů i odborných článků. Výsledkem práce je zjištění, že nařízení necílí na aktuální teoreticko-právní otázky aplikace umělé inteligence, ale na prevenci potenciálních rizik této rapidně se rozvíjející technologie. Česká legislativa podobnou úpravu neobsahuje, a proto nařízení nepřinese zásadní nutnost přizpůsobit české normy.
Vedoucí práce: Tomáš Gongol
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses