Analýza a návrh využití SAP Business Technology Platform při řešení architektury pro retail - Čáp, Jiří (2022)
Diplomová práce se zaměřuje na využití technologie SAP BTP (Business Technology Platform) v rámci řešení aplikační architektury pro retail. Funkcionalita SAP BTP je zde představena z pohledů integrace částí informačního systému, vyhodnocování podnikových dat a rozšiřování funkcionalit informačního systému. Práce analyzuje oblasti inovací a trendů a zobrazuje důležitost v inovování informačního systému. Dále jsou analyzovány možnosti využití SAP BTP při různých variantách nasazení SAP S/4HANA cloud a SAP S/4HANA on-premise a je provedena analýza oblasti retailu, ve vztahu k požadavkům na informační systém. Cílem práce je analyzovat možnosti využití SAP BTP jakožto cloudové technologie a zjistit kritéria, kdy je vhodné SAP BTP využít.