Optimalizace přepravy nebezpečných věcí v městské zóně - Hluska, Pavel; Závodná, Lucie Sára, 1984-; Dvořák, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2022)
Diplomová práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část, přitom část teoretická popisuje nejzákladnější pojmy spojené s přepravou nebezpečného nákladu a popisuje základy teorie grafů, přičemž největší důraz klade na popis třech hlavních algoritmů sloužících k nalezení nejkratší cesty v grafu. V části praktické jsou navržena rizika, která mohou nastat při přepravě nebezpečného nákladu a tato rizika jsou rozdělena na dvě skupiny. Ve skupině první se nachází rizika všeobecná a do skupiny druhé jsou zařazena rizika spojená s cisternovou přepravou, která je v poslední kapitole modelována. Dále je zreprodukován výzkum, který se soustředil na nalezení nejkratší cesty mezi dvěma cíli v Srbsku za použití Dijkstrova algoritmu. Tento výzkum je zreprodukován na dopravní síti v Českých Budějovicích a jejich okolí. V poslední kapitole se nachází modelace přepravy, ve které je mimo jiné vyplněn přepravní doklad, bezpečnostní plán, označena dopravní jednotka apod.
Vedoucí práce: Lucie Sára Závodná
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses