Inovatívnosť Švajčiarska (so zameraním na vzdelávací systém) - Huňadyová, Ema; Jiránková, Martina, 1967-; Kohut, Dominik; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2022)
Táto bakalárska práca skúma inovatívnosť Švajčiarska, pričom sa sústredí na vzdelávací systém v krajine. Švajčiarsko je svetovým inovačným lídrom, pričom na popredných priečkach sa v porovnaní s inými krajinami nachádza aj pri hodnotení školstva. Inovatívnosť je čím ďalej, tým viac dôležitá, pretože pomáha krajinám udržať si konkurencieschopnosť a v švajčiarskom prípade takisto do krajiny láka zahraničnú pracovnú silu, ktorá je pre inovatívnosť obzvlášť dôležitá. Prvá kapitola práce opisuje samotnú inovatívnosť krajiny a skúma príčiny a faktory, ktoré k nej viedli. Už v tejto kapitole je podčiarknutá dôležitosť kvalitného vzdelávacieho systému, ktorej sa viac venuje druhá kapitola. Táto kapitola ďalej skúma konkrétne dôvody, no aj dôsledky školstva, ktoré produkujú kreatívnych a inovatívnych absolventov. Cieľom práce je zhodnotiť inovatívnosť Švajčiarska a analyzovať vplyv kvalitného vzdelania na túto oblasť. Sekundárnym cieľom je navrhnúť prípadné odporúčania pre vzdelávací systém v Českej republike s cieľom zvýšiť inovatívnosť tejto krajiny.
Vedoucí práce: Martina Jiránková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses