Kauzalita zavedení povinného podílu domácích potravin v maloobchodu - Žižka, Milan; Zeman, Jiří; Mokrejšová, Veronika, 1985-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2022)
Diplomová práce je zaměřena na téma zavedení povinného podílu domácích potravin v maloobchodu uváděného do souvislosti s konceptem potravinové soběstačnosti a dalšími úhly pohledu. Těmi jsou tržní pohled zúčastněných subjektů, udržitelnost, krátký dodavatelský řetězec a v neposlední řádě ze strany spotřebitele-voliče včetně jeho preferencí k domácím, lokálním či ekologickým potravinám. Analýza je založena na pozměňovacím návrhu z roku 2020 z českého parlamentu, přičemž je zaměřena na politické okolnosti, možné jeho dopady na ekonomiku, kompatibilitu s legislativou a hlavně další možnosti podpory domácích potravin. Pro komplexní pohled na toto téma byla provedena analýza reálné disponibility domácích potravin na české, německé a polském trhu. Práce ve výsledku poskytuje zhodnocení reálnosti tohoto návrhu na základě použitých zdrojů a analýzy na jednotlivých trzích.
Vedoucí práce: Jiří Zeman
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses