Srovnání podnikatelských úvěrů ve vybraných zemích - Štefan, František (2022)
Bakalářská práce na téma „Srovnání podnikatelských úvěrů ve vybraných zemích“ se zabývá převážně metodou komparace podnikatelských úvěrů ve vybraných bankách v České republice, Slovensku, Dánsku a Velké Británii ve výzkumných otázkách, kterými jsou: rozdíly v úrokových sazbách, typech úvěrů, maximálních výší úvěrů a době splatnosti. Cílem této práce je zjistit, zdá dává smysl žádat o podnikatelský úvěr v jiné zemi s ohledem na již zmíněné výzkumné otázky. Tato práce může být také přínosem pro začínajícího podnikatele, který potřebuje zafinancovat začátek svého podnikání a neví, které parametry podnikatelských úvěrů sledovat. Výběr zemí porovnávaných v této práci se odvíjí od měnové politiky země a jejich centrální banky. Závěrem této práce je úspěšné splnění cíle a zjištění, zda žádání o podnikatelský úvěr v jiné zemi dává smysl a zda tak podnikatel může získat určité výhody.