CSR - fast fashion verzus slow fashion v kontextu SDGs - Vavrušková, Nela (2022)
Tato bakalářská práce se zabývá marketingovou komunikací společenské odpovědnosti (CSR) módních firem ve vztahu k 17 udržitelným cílům. Práce zkoumá vybrané fast fashion a slow fashion firmy, které jsou přítomny na evropském trhu. Cílem práce je zformulování doporučení ke zlepšení marketingové komunikace udržitelnosti těchto firem v kontextu Sustainable Development Goals (SDGs) na základě jejího porovnání a zhodnocení, a sestavení návrhu reportu o udržitelnosti. Teoretická část se zabývá vymezením pojmů a definic souvisejících se společenskou odpovědností firem, marketingem a marketingovou komunikací. V práci jsou také představeny Cíle udržitelného rozvoje, trh s módou, a s ním spojené pojmy. Praktická část se zaměřuje na zhodnocení a porovnání výsledků výzkumu. Práce je zakončena zformulováním doporučení ke zlepšení marketingové komunikaci firem a navržením report o udržitelnosti.