Silniční osobní automobilová doprava v EU : současné trendy a změny v infrastruktuře - Semrádová, Veronika; Vošta, Milan, 1962-; Bič, Josef; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2022)
Tato diplomová práce pojednává o trendech osobní automobilové dopravy a následných změnách v dopravní infrastruktuře ve vztahu k ekonomickému prostředí v EU. Cílem diplomové práce je zanalyzovat současnou dopravu, infrastrukturu a současné trendy v silniční automobilové dopravě v Evropské unii a na základě analýzy následně navrhnout možné změny v infrastruktuře včetně ekonomických souvislostí. Práce je rozdělena do tří kapitol. První kapitolou je teoretický úvod do problematiky dopravy včetně historického vývoje dopravy osob a zboží. Druhá kapitola se zabývá silniční automobilovou dopravou a infrastrukturou v rámci EU, kde první část se věnuje významu silniční dopravy zboží a osob pro EU a druhá část se zaměřuje na zhodnocení osobní automobilové dopravy a její postavení v rámci dopravy osob v EU. Třetí kapitola se již zaměřuje na vybrané trendy. První 3 podkapitoly poskytují základní přehled daného trendu včetně potřebné infrastruktury. Poslední částí třetí kapitoly jsou ekonomické souvislosti vybraných trendů na silniční dopravu osob včetně aspektů změň v infrastruktuře.
Vedoucí práce: Milan Vošta
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses