Světový rybářský průmysl : současné trendy a udržitelnost - Kozová, Karolína; Vošta, Milan, 1962-; Vlčková, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2022)
Diplomová práce se zabývá problematikou světového rybářského průmyslu reflektující současný vývoj s důrazem na dlouhodobou udržitelnost tohoto odvětví. Hlavním cílem práce je analýza aktuální situace a vývoje současných trendů v odvětví rybářského průmyslu. Kromě zhodnocení uplatňované regulace, zmapování činnosti významných aktérů a geografických makroregionů zapojených do rybářského průmyslu či zdůraznění ekonomického významu tohoto odvětví se práce zabývá vyhodnocením udržitelnosti komerčního rybolovu při zachování stávajícího tempa vytěžování mořských zásob. V závěrečné části práce jsou za pomoci syntézy zjištěných poznatků identifikovány největší hrozby komerčního rybolovu včetně jejich dopadů a následně je navržena kombinace doporučených řešení udržitelného rybolovu. V neposlední řadě práce nastiňuje možné scénáře budoucího vývoje rybolovu a akvakultury do roku 2050 ve 3 variantách, které jsou následně doplněny o diskuzi.
Vedoucí práce: Milan Vošta
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses