Udržateľný vývoj v módnom priemysle - Juriková, Henrieta (2022)
V súčasnej dobe patrí módny priemysel k najväčším znečisťovateľom životného prostredia. Táto práca sa zaoberá problematickými aspektami v módnom priemysle, s cieľom identifikovať súčasný vývoj v priemysle a formulovať odporučenia pre budúci vývoj. V prvej časti práce bola spracovaná literárna rešerš, ktorá popisuje vývoj módneho priemyslu do súčasnej podoby, identifikáciu problematických aspektov a taktiež charakteristiku konceptu udržateľnosti v danom odvetví. Druhá časť práce je venovaná spracovaniu dát získaných prostredníctvom dotazníkového šetrenia. Tieto dáta boli využité k navrhnutiu doporučení pre výrobcov, ktoré by mali kladne ovplyvniť vnímanie udržateľnej módy z pohľadu spotrebiteľov.