Udržateľný vývoj v módnom priemysle - Juriková, Henrieta; Filipová, Alena, 1965-; Mokrejšová, Veronika, 1985-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2022)
V súčasnej dobe patrí módny priemysel k najväčším znečisťovateľom životného prostredia. Táto práca sa zaoberá problematickými aspektami v módnom priemysle, s cieľom identifikovať súčasný vývoj v priemysle a formulovať odporučenia pre budúci vývoj. V prvej časti práce bola spracovaná literárna rešerš, ktorá popisuje vývoj módneho priemyslu do súčasnej podoby, identifikáciu problematických aspektov a taktiež charakteristiku konceptu udržateľnosti v danom odvetví. Druhá časť práce je venovaná spracovaniu dát získaných prostredníctvom dotazníkového šetrenia. Tieto dáta boli využité k navrhnutiu doporučení pre výrobcov, ktoré by mali kladne ovplyvniť vnímanie udržateľnej módy z pohľadu spotrebiteľov.
Vedoucí práce: Alena Filipová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses