Progresívne technológie v retailingu - Hlavinová, Klára (2022)
Bakalárska práca „Progresívne technológie v retailingu“ sa zaoberá prevažne využitím technológií ako sú samoobslužné pokladne, rôzne druhy platieb, Scan&Go alebo dovážanie tovaru pomocou dronov priamo v mieste predaja, čiže v maloobchodoch. V teoretickej časti je cieľom stručne popísať pojmy, bližšie porozumieť o čom vlastne téma je a následné popísanie niekoľkých novodobých veľmi populárnych a využívaných technológii. Praktická časť sa bude zameriavať na konkrétne využívanie technológií v praxi. Formou dotazníkového šetrenia sa v tejto práci nachádza vyhodnotenie odpovedí respondentov. Cieľom mojej bakalárskej práce bude zhodnotenie skúseností spotrebiteľov s modernými technológiami v maloobchodoch v Českej republike a formulácia doporučení pre firmy. Na záver práce sú spomenuté doporučenia a prípadné nápady vychádzajúce z výsledkov dotazníkového šetrenia a vlastného uváženia.