Udržitelnost energetické politiky České republiky v kontextu požadavků Evropské unie - Hrdina, Jakub (2022)
Tato práce se věnuje udržitelnosti energetické politiky vlády Andreje Babiše v kontextu požadavků EU. Teoretickým východiskem práce je koncept udržitelného rozvoje. V práci je analyzován postoj této vlády k OZE, jádru a fosilním palivům. Dále je provedena analýza jednotlivých kroků vlády s ohledem na pilíře udržitelného rozvoje. Cílem práce je zhodnotit udržitelnost energetické politiky této vlády a zda byly její kroky v souladu s požadavky EU na udržitelnost.