Nástroj pro výpočet zpracování zpožděné dodávky dat - Andrýsková, Vendula (2022)
Tato práce se zaměřuje na návrh a vývoj skriptu pro výpočet očekávaného zpoždění zpracování v rámci Centrálního datového skladu v bankovním systému ČSOB. Cílem daného řešení je odhadnout výsledný čas zpoždění zpracování, pokud se vstupní systém zpozdí o určitý čas. Jedná se o reálný případ odpovídající na potřeby businessu v ČSOB. Datový sklad je velmi složitý, a proto popisuji pouze části relevantní k naplnění daného řešení. Data se zpracovávají na základě denních dávek, vždy se začátkem v 18 hodin. Celý systém řídí interně vyvíjená aplikace s názvem Process Control Center (PCC), která spouští dané joby na základě událostí (tzv. event-driven) a neustálého přepočítávání priorit. Právě na základě proběhlých metadat z PCC je postaveno moje řešení pro výpočet zpoždění dat pro daný systém.