Nástroj pro výpočet zpracování zpožděné dodávky dat - Andrýsková, Vendula; Karkošková, Soňa; Jirka, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2022)
Tato práce se zaměřuje na návrh a vývoj skriptu pro výpočet očekávaného zpoždění zpracování v rámci Centrálního datového skladu v bankovním systému ČSOB. Cílem daného řešení je odhadnout výsledný čas zpoždění zpracování, pokud se vstupní systém zpozdí o určitý čas. Jedná se o reálný případ odpovídající na potřeby businessu v ČSOB. Datový sklad je velmi složitý, a proto popisuji pouze části relevantní k naplnění daného řešení. Data se zpracovávají na základě denních dávek, vždy se začátkem v 18 hodin. Celý systém řídí interně vyvíjená aplikace s názvem Process Control Center (PCC), která spouští dané joby na základě událostí (tzv. event-driven) a neustálého přepočítávání priorit. Právě na základě proběhlých metadat z PCC je postaveno moje řešení pro výpočet zpoždění dat pro daný systém.
Vedoucí práce: Soňa Karkošková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: data a analytika pro business [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses