Bojkoty olympijských her roku 1980 a 2022, klíčové rozdíly a spojitosti - Šmolík, Adam; Votoupalová, Markéta; Neuschl, Ondřej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2022)
Cílem práce je porovnání bojkotů z hlediska jejich formy, ohlasu v mezinárodním prostředí a případné změně bilaterálních vztahů mezi USA a pořadatelskou zemí nejprve SSSR a poté Čínou. Teoretické ukotvení má práce v rovině sportovní diplomacie. Cíle bude dosaženo na základě analýzy projevů státníků, představitelů MOV, analýzou bojkotů olympijských her v Moskvě 1980 a Pekingu 2022, společně s průzkumem veřejného mínění v USA.
Vedoucí práce: Markéta Votoupalová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses