Soudobé trendy v obchodování se smyčcovými nástroji - Králová, Alžběta; Hinčica, Vít; Olšanová, Květa; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2022)
Bakalářská práce Soudobé trendy v obchodování se smyčcovými nástroji se věnuje trhu s uměním se zaměřením na smyčcové hudební nástroje a jejich investiční potenciál. Práce je kvůli omezené dostupnosti dat teoretická. První část práce je věnována trhu s uměním, jeho vývoji, aktuálnímu stavu a subjektům, které na něm působí. Druhá část se zabývá aukcemi a uměním z pohledu investice. V třetí části jsou zkoumána specifika trhu se smyčcovými nástroji, trend investování do nich a klasifikace mistrovského nástroje včetně krátkého představení nejznámějších houslařských škol a metody dendrochronologie. Čtvrtá část práce obsahuje seznam aukčních domů, které se specializují na prodej těchto nástrojů prostřednictvím online aukcí. Praktickým přínosem práce je polostrukturovaný hloubkový rozhovor s houslařem a znalcem smyčcových nástrojů, který zprostředkovává interní pohled na tento trh a podobu investorů.
Vedoucí práce: Vít Hinčica
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses