Návrh algoritmu pro navrhování nejlepších shod zaměstnanců s plánovaným projektem - Zeman, Lukáš (2022)
Diplomová práce se zabývá vývojem nástroje pro zlepšení alokace lidských zdrojů. Nástroj je vyvinut jako reakce na specifické potřeby firmy Enehano v oblasti zvýšení efektivity alokace zaměstnanců. Práce také vytváří nové datové struktury pro uchování informací týkajících se této oblasti a vytváří poloautomatizované procesy pro vytvoření nových záznamů těchto datových struktur. Celé řešení probíhá nad CRM platformou Salesforce, kterou firma Enehano využívá. Nutnou podmínkou pro implementaci řešení práce do jiné firmy je vlastnictví Enterprise licence a nepovinnou podmínkou je vlastnictví Tableau licence s Tableau serverem, která umožní implementovat navržené zdokonalení reportingu. Práce pojednává o výhodách a nevýhodách různého typu uchování dat o vytížení zaměstnanců a o uchování požadavků na alokaci. Jejím závěrem v tomto tématu je, že uchování dat v nižší granualitě (týdenní) přináší přibližně 80 % úsporu dat. Data s vyšší granualitou (denní) zase přináší nové možnosti ve vyhodnocování a také snižují nesourodost s daty o skutečné utilizaci zaměstnance, která je ve většině případů v denní granualitě. Tato nesourodost pak ústí v nutnost tvorby mnoha validačních podmínek a transformačních komponent pro napojení těchto dvou objektů. Práce dále poskytuje metody, jakými lze získat proměnné o shodě kvalit a volného času zaměstnance s novou pozicí.