Analýza efektivnosti poboček Sberbank CZ pomocí DEA modelů - Dědek, Jiří; Kuncová, Martina, 1974-; Jablonský, Josef, 1955-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2025)
V rámci práce jsou prezentovány vybrané modely analýzy obalu dat, jakožto nástroje měření efektivnosti produkčních jednotek. V detailu se podíváme na měření efektivnosti online obchodního funnelu bankovních poboček Sberbank, kde se zaměříme na sledování efektivnosti průchodnosti tohoto funnelu pro všechny pobočky. Analýza obalu dat, Data Envelopment Analysis (DEA), je obvyklý nástrojem pro měření efektivnosti produkčních jednotek, tento nástroj je v práci vyžit jakožto vícestupňový DEA model pro vytvoření pořadí bankovních poboček na základě efektivnosti popsaného obchodního funnnelu. V práci je představeno dosavadní řešení tohoto problému, kdy postupně argumentujeme pro použití metody jiné. Dále je představeno měření efektivnosti obchodního funnelu sítě poboček banky, které je založeno na dvoustupňovém modelu analýzy obalu dat. Závěrem práce dochází k rozšíření metody TOPSIS o získané výsledky z modelu analýzy obalu dat. Finální pořadí poboček je tedy sestavené metodou TOPSIS do které vstupují výsledky analýzy obalu dat.
Vedoucí práce: Martina Kuncová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonometrie a operační výzkum [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses