Význam a vliv firemních sociálních sítí na chování spotřebitelů v kategorii mechanických hodinek - Spurná, Nikola; Koudelka, Jan; Zamazalová, Marcela; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Tato diplomová práce má za cíl podrobně rozebrat a zanalyzovat problematiku vlivu a významu firemních sociálních sítí na chování spotřebitelů k jejich efektivnímu využití ze strany zvolené značky. Práce se věnuje rozboru potřebných teoretických základů, analýze konkurence i jejich výkonů a dále také typickému spotřebiteli ke správnosti navrhovaných závěrů. Hlavní výzkumnou metodou práce bylo kvantitativní dotazníkové šetření provedené na 2 odlišných vzorcích – aktuálních a potenciálních zákaznících mechanických hodinek. Šetření bylo distribuováno i na zahraniční respondenty. K analýze bylo využito popisné statistiky, kontingenčních tabulek a grafů k výstižnému znázornění výsledků. Ze získaných dat by se společnost měla dle doporučení zaměřit na investici úsilí zejména do Facebooku a Instagramu, kde je produkt relevantní vzhledem k aktivitě a vyhledávané činnosti cílové skupiny.
Vedoucí práce: Jan Koudelka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses