Kompletní technologický a ekonomický návrh a vydání idle (incremental/klikací) mobilní hry ve frameworku Unity - Michálek, Richard (2022)
Práce se zabývá vytvořením 2D, mobilní, klikací idle hry pro platformu Android v herním frameworku Unity. Práce je dělena na dvě části: teoretickou a praktickou. Teoretická část práce pojednává o vysvětlení základních pojmů práce, tvorbě prvotního hrubého konceptu hry, detailní analýze podobných vydaných her, analýze monetizačních nástrojů mobilních her a analýze platformy Google Play. Část je zakončena tvorbou návrhu hry na základě veškerých získaných informací z analýz. Praktická část práce popisuje detailně popsaný průběh vývoje a vydání hry. Součástí popisu vývoje hry je popis vybraných vývojových nástrojů, tvorba grafiky hry od základů, prozkoumání matematiky za idle hrami a implementace s názornými ukázkami a vysvětlenými postupy všech částí hry. Závěr práce vyobrazuje testování hry za pomoci několika testerů a její následné vydání na platformu Google Play.