Fenomén práce na dálku v IT společnostech ve vztahu k pohledu na pracovní činnost - Voráček, Jakub; Sudzina, František; Marek, Botek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2022)
Možnost vykonávat práci bez nutnosti fyzické přítomnosti s sebou přináší možnosti, které mění pohled na pracovní činnost jako takovou. Pracovní pozice v IT jsou často ze své podstaty lépe přizpůsobeny pro práci na dálku, mohou nově plně využít potenciál světového trhu, které pro uchazeče zároveň kladou zvýšené nároky na odbornost a vyšší míru specializace. Kromě náplně jednotlivých pracovníků se mění také celkový způsob výkonu práce prostřednictvím online komunikace, která umožňuje komunikovat asynchronně. Zmíněná komunikace tlumí potřebu pevně dané pracovní doby, čímž umožňuje stírat rozhraní mezi soukromým a pracovním životem, jehož vymezení závisí hlavně na pracovníkovi. Plné abstrahování prostorové a částečně časové přítomnosti přináší i výzvy, které je třeba nově řešit. Cílem diplomové práce je analyzovat dopad jednotlivých faktorů na pracovní činnost, její náplň a vnímání její důležitosti v životě jednotlivce.
Vedoucí práce: František Sudzina
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses