Využití sociálních sítí v podniku služeb - Davidová, Veronika (2021)
Diplomová práce se zabývá analýzou marketingových aktivit firmy Fotodroid s.r.o., s důrazem na využívání sociálních sítí. Pro užší zacílení bylo vybráno odvětví svatebního průmyslu, kde firma nabízí fotografické služby. Cílem práce je shrnout výhody a nevýhody sociálních sítí pro marketingovou komunikaci zkoumané firmy a následně navrhnout způsob pro zvýšení efektivity marketingové komunikace s důrazem na využití sociálních sítí ve smyslu integrované marketingové komunikace. Práce je rozdělena na teoretickou, analytickou a praktickou část. Rešerše literatury je věnována marketingovému plánování služeb, marketingové komunikaci, sociálním sítím a on-line reklamě. Praktická část obsahuje představení firmy, analýzu jejich dosavadních marketingových aktivit, komparaci firmy s dvěma největšími konkurenty z pohledu využívání sociálních sítí k marketingové činnosti, zhodnocení výsledků a návrhy na zlepšení stávající situace.