Současný stav a perspektivy dalšího rozvoje cestovního ruchu na Strakonicku - Malá, Eliška; Kalábová, Markéta; Petrů, Zdenka, 1953-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2021)
Bakalářská práce se zabývá současným stavem a perspektivami dalšího rozvoje na Strakonicku. Cílem práce je zanalyzovat potenciál pro rozvoj regionu. V teoretické části jsou vysvětleny základní pojmy jako definice cestovního ruchu, turista, návštěvník nebo destinace. V další části je zhodnocená primární nabídka - rozdělení atraktivit, a také sekundární nabídka jako ubytovací a stravovací služby. Třetí kapitola pomocí dotazníkového šetření určuje profil návštěvníka a motiv jeho cest, čímž zhodnocuje celkový potenciál destinace. V neposlední řadě se zmiňuje o dopadu pandemie coronaviru v cestovním ruchu.
Vedoucí práce: Markéta Kalábová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses