Nástroje smíšeného financování v ZRS : hodnocení české praxe v kontextu "best practices" - Němeček, David; Šaroch, Stanislav, 1970-; De Castro, Tereza; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2021)
Smíšené financování je aktuálním trendem v oblasti rozvojových financí. Cílem této práce je odhalit slabá místa české praxe smíšeného financování zahraniční rozvojové spolupráce a na základě zahraničních zkušeností doporučit možná řešení. Za tímto účelem byly zmapovány vybrané zahraniční “best-practices” a česká praxe financování rozvojových projektů - mimo jiné i prostřednictvím rozhovorů se zástupci relevantních českých institucí. Zároveň bylo provedeno dotazníkové šetření mezi soukromými subjekty, které mají zkušenost s českými programy smíšeného financování. Z poznatků výzkumu vyplývá, že je značný prostor pro další zkvalitňování aktuálně využívaných nástrojů, například skrze větší přizpůsobení potřebám soukromého sektoru či větším zapojením do mezinárodní spolupráce, a že značnou příležitost skýtá i zapojení nástrojů nových, jako například zvýhodněných úvěrů či kapitálových vstupů.
Vedoucí práce: Stanislav Šaroch
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses