Modely pro přiřazování směn pracovníků - Zach, Vítek; Jablonský, Josef, 1955-; Sekničková, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2021)
Tato bakalářská práce se věnuje tématu plánování směn zaměstnanců. Tento obor je i v dnešní době velmi aktivní ve výzkumu, jelikož jeho praktické uplatnění je široké a má velký potenciál pro ušetření nákladů podniků. První část práce se věnuje definicí základních pojmů, a základní popis problematiky plánování směn, přehled aplikačních oblastí a příklady často využívaných algoritmů. V praktické části se tato práce specificky věnuje plánování směn řidičů sanitek v Nemocnici Na Homolce. Jejím cílem je vytvoření modelu, který bude generovat měsíční plán směn pro řidiče. K vytvoření modelu bylo využito modelovacího jazyka LINGA a optimální řešení bylo nalezeno pomocí řešitele Gurobi. Na závěr jsou popsány výstupy nejlepšího nalezeného řešení a diskuse, jak by se dalo řešení rozšířit. Zahrnuto je i porovnání s předchozím přístupem plánování.
Vedoucí práce: Josef Jablonský
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: matematické metody v ekonomii [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses